ZONA OPSKRBE ZAGREB - SJEVER
Rezultati ispitivanja vode za ljudsku potrošnju za studeni 2024. godine
*MDK - maksimalno dopuštena koncetracija
PARAMETAR
|
MJERNA JEDINICA |
MDK*
|
BROJ UZORAKA
|
MINIMALNA VRIJEDNOST
|
MAKSIMALNA VRIJEDNOST
|
BROJ NESUKLADNIH UZORAKA
|
FIZIKALNO-KEMIJSKI I KEMIJSKI PARAMETRI | ||||||
Temperatura
|
°C |
25
|
49 | 9,0 | 15,6 | 0 |
Slobodni rezidualni klor
|
mg/l |
0,5
|
49 | 0,08 |
0,34
|
0
|
Boja | mg/l; Pt/Co skale | 20 | 49 | <5 | <5 | 0 |
Miris | bez | 49 | bez | bez | 0 | |
Okus | bez | 47 | bez | bez | 0 | |
Mutnoća | NTU | 4,0 | 49 | 0,08 | 1,6 | 0 |
Koncetracija vodikovih iona
|
pH jedinica |
6,5-9,5
|
49 |
7,19
|
8,01 | 0 |
Vodljivost
|
µS/cm |
2500
|
49 | 258 | 858 | 0 |
Utrošak KMnO4 | mg/I O2 | 5,0 | 47 | <0,5 | <0,5 | 0 |
Amonij
|
mg/l |
0,50
|
47 |
<0,05
|
<0,05
|
0 |
Nitrit
|
mg/l |
0,50
|
47 |
<0,05
|
<0,05
|
0 |
Nitrat
|
mg/l |
50
|
47 | 5,3 | 20,5 | 0 |
Fluorid | mg/l | 1,5 | 47 | <0,05 | 0,09 | 0 |
Klorid
|
mg/l |
250
|
47 | 7,5 | 36,4 | 0 |
Sulfat
|
mg/l |
250
|
47 | 13,0 | 37,4 | 0 |
Fosfati | µgP/l | 300 | 47 | <40 | <40 | 0 |
Klorit | µg/l | 700 | 11 | <40 | 42,3 | 0 |
Klorat | µg/l | 700 | 11 | <40 | <40 | 0 |
Natrij
|
mg/l |
200
|
25 | 2,4 | 27,2 | 0 |
Kalij
|
mg/l |
12
|
25 | 0,61 | 3,9 | 0 |
Kalcij | mg/l | 4 | 34,5 | 104,5 | 0 | |
Magnezij | mg/l | 4 | 5,8 | 24,0 | 0 | |
Željezo
|
µg/l |
200
|
25 | <20,0 | 64,4 | 0 |
Mangan
|
µg/l |
50
|
25 | <2,0 |
2,1
|
0 |
Olovo | µg/l | 10 | 25 | <5,0 | <5,0 | 0 |
Bakar | mg/l | 2,0 | 25 | <0,02 | <0,02 | 0 |
Cink | µg/l | 3000 | 25 | <20,0 | 83,6 | 0 |
Kadmij | µg/l | 5,0 | 4 | <2,0 | <2,0 | 0 |
Nikal | µg/l | 20 | 4 | <3,0 | <3,0 | 0 |
Krom | µg/l | 25 | 4 | <5,0 | <5,0 | 0 |
Aluminij | µg/l | 200 | 4 | <50,0 | <50,0 | 0 |
Ukupna tvrdoća | mg CaCO3/l | 4 | 116 | 380 | 0 | |
Trihalometani - ukupno | µg/l | 100 | 8 | 1,2 | 2,4 | 0 |
Tetrakloreten i trikloreten | µg/l | 107 | 8 | <0,10 | 1,8 | 0 |
MIKROBIOLOŠKI PARAMETRI | ||||||
Broj kolonija na temperaturi od 22°C
|
broj/1 ml |
100
|
47 | 0 | 12 | 0 |
Broj kolonija na temperaturi od 36°C | broj/1 ml | 100 | 47 | 0 | 0 | 0 |
Koliformne bakterije | broj/100 ml |
0
|
49 |
0
|
0
|
0
|
Escherichia coli | broj/100 ml | 0 | 49 | 0 | 0 | 0 |
Crijevni enterokoki | broj/100 ml | 0 | 47 | 0 | 0 | 0 |